Her er en opskrift på et krydret brød som passer perfekt til brunch. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 25 g gær 4 dl koldt vand 2 spsk græskarolie (kan erstattes med olivenolie) 1 revet rød peberfrugt 350 g hvedemel 150 g hvid hvedemel 1 spsk salt 1 tsk stødt koriander Sådan laver du […]
brød
Flûtes med kommen og sesam
Her er en opskrift på nogle flûtes med kommen og sesam som passer perfekt til brunch. Opskriften rækker til 4 personer. Vær opmærksom på at dejen bør hæve natten over i et køleskab. Ingredienser 25 g gær 5 dl koldt vand 675 g hvedemel 1 spsk salt 1 tsk kommen 1 tsk sesam 1 tsk […]
Rugbrød med surdej
Her er opskriften på hvordan du bager et rugbrød med surdej. Opskriften rækker til 2 brød. Ingredienser 3 dl yoghurt naturel ½ tsk groft havsalt 2½ dl groft rugmel 1 dl grahamsmel 1 tsk bageferment eller en anelse gær (som en lille ært) ca. 1 tsk groft havsalt til at drysse med surdej 4½ dl […]
Fransk bondebrød
Her er opskriften på et fransk bondebrød. Opskriften giver 2 franske bondebrød. Ingredienser 2 dl håndvarmt vand 1 spsk molkosan ¼ tsk salt 5 g gær (med surdej kun 2 g gær – se tips) 140 g hvedemel 40 g rugmel 1 spsk fint salt 1 dl håndvarmt vand evt. surdej (se tips) 300-340 g […]
Rugbrød med gær
Her er opskriften på hvordan du bager et rugbrød med gær. Opskriften giver 2 brød. Brug 2 forme med slip-let belægning, i en størrelse på 1½-2 liter. Ingredienser 6½ dl lunkent vand 1 flaske maltøl (33 cl) 2 dl yoghurt naturel ca. 10 g gær 2 spsk sirup 3½ spsk salt 100 g hvedemel 75 […]
Surbrød
Her er opskriften på hvordan du laver surbrød. Opskriften rækker til 1 stk. surbrød. Ingredienser 1½ dl håndvarmt vand 2½ dl kærnemælk 1½ tsk salt 2 spsk maltsirup 10-15 g gær 1 spsk knust kommen 75 g hvedemel 400 g sigtemel vand og kommen Sådan bager du et surbrød Hæld vand og kærnemælk i dejskålen […]
Æble-pære bruschetta
Her er opskriften på en æble-pære bruschetta. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 4 skiver brød 1-2 æbler 1-2 pærer 4 sk kanelsukker Fremgangsmåde Skyl frugterne og tør dem. Fjern kernehuset med et udstiksjern. Skær æblerne og pærerne i meget tynde skiver, og fordel dem på brødskiverne. Drys med kanelsukker, og gratiner brødene […]
Bruschetta med tomat, oliven og basilikum
Her er opskriften på bruschetta med tomat, oliven og basilikum. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 8 skiver hvidt brød 6 tomater 6 store grønne oliven med sten 1 bundt basilikum 1 fed hvidløg 2 spsk balsamico eddike 1 spsk ekstra jomfru olivenolie 1 knsp sukker Salt og peber Pynt Olivenolie og revet parmesanost […]
Pumpernickel
Her er opskriften på rugbrødstypen Pumpernickel. Du kan læse mere om pumpernickel her. Ingredienser 5 dl knækkede rugkerner 5 dl knækkede hvedekerner 1 l. vand 1/2 dl honning 3/4 dl olie eller 75 g smeltet smør 1 tsk stødt kommen Senere skal bruges 10 g gær 1 dl vand 2 spsk salt 850 g grahamsmel
Salatagurk med fyld
Her er opskriften på salatagurk med fyld. Opskriften er beregnet til 6 personer. Ingredienser 1 salatagurk 300 g italiensk salat 200 g mager skinke i tynde skiver ca. 100 g frosne, fine grønærter, optøede 4 spsk hakket persille Salt Tynde osteskiver 1 fintsnittet løg
Debat