• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Pumpernickel

Pumpernickel

Her er opskriften på rugbrødstypen Pumpernickel. Du kan læse mere om pumpernickel her.

Ingredienser

5 dl knækkede rugkerner
5 dl knækkede hvedekerner
1 l. vand
1/2 dl honning
3/4 dl olie eller 75 g smeltet smør
1 tsk stødt kommen

Senere skal bruges

10 g gær
1 dl vand
2 spsk salt
850 g grahamsmel

Fremgangsmåde

Kom de knækkede rug- og hvedekerner i en stor skål og overhæld dem med det kogende vand. Rør honning, olie og kommen i og dæk skålen med staniol og lad det stå og trække ved stuetemperatur i 2 døgn.

Opløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør gæren med salt og det meste af grahamsmelet. Rør denne blanding sammen med den anden blanding med kernerne i.

Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere grahamsmel.

Smør to forme og fordel dejen heri. Lad brødene hæve 2-3 timer.

Sæt ovnen på 125ºCelcius. Pensl brødene med vand.

Dæk overfladen med staniol, og tryk det ned langs siderne, så det slutter tæt.

Bag brødene 8 – 10 timer. Overfladen skal være mørk og kanterne slippe formen.

Tag brødene ud af formene og pak dem ind i viskestykker, og lad dem hvile i mindst et døgn før der skæres af dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind