Her er opskriften på bruschetta med tomat, oliven og basilikum. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
8 skiver hvidt brød
6 tomater
6 store grønne oliven med sten
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
2 spsk balsamico eddike
1 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 knsp sukker
Salt og peber
Pynt
Olivenolie og revet parmesanost
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Fjern kernerne og hak tomaterne. Udsten og hak oliven. Snit basilikumbladene, pil og riv hvidløget fint.
Bland tomater, oliven, basilikum og hvidløg med eddike, olivenolie, sukker, salt og peber.
Lad salsaen stå ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Dryp salsaen af i en fin sigte.
Rist brødet i ovnen ca. 5-7 minutter. Læg salsaen på brødet, dryp olivenolie over og drys med revet parmesan.
Tilberedes lige før servering, så brødet stadig er sprødt.
Skriv et svar