• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør

Mål og vægt

Her kan du se en oversigt over de mest almindelige vægte og mål. Du skal dog være opmærksom på at vægtene kan variere lidt, da der nemt kan være forskel på kvaliteten af råvarerne.

Mel og gryn

Hvedemel: 1 dl = 60 g (1 spsk = 10 g)
Kartoffelmel: 1 dl = 70 g (1 spsk = 12 g)
Majsstivelse: 1 dl =50 g (1 spsk = 8 g)
Fuldkornshvedemel: 1 dl = 60-65 g
Grahamsmel: 1 dl = 60 g
Rugmel: 1 dl = 50-60 g
Sigtemel: 1 dl = 50-55 g
Kokosmel: 1 dl = 35 g (1 spsk = 6 g)
Havregryn: 1 dl = 30 g (1 spsk = 13 g)
Hirseflager: 1 dl = 35 g
Hvedeklid: 1 dl = 25 g
Havreklid: 1 dl = 50 g
Boghvede: 1 dl = 80 g
Ris, langkornede: 1 dl = 80 g (1 spsk = 14 g)
Ris, rundkornede: 1 dl = 90 g
Bulgur: 1 dl = 65 g
Rasp: 1 dl = 40-45 g

Sukker

Stødt melis: 1 dl = 85 g (1 spsk = 15 g)
Flormelis: 1 dl = 50 g (1 spsk = 8 g)
Farin: 1 dl = 60 g (1 spsk = 10 g)

Æg

1 æg (str. L = store) vejer 63-73 g
Æggeblommer: 1 dl = ca. 5 stk.
Æggehvide: 1 dl = ca. 3 stk.

Fedtstof

Olie: 1 dl = 90 g (1 spsk = 14 g) (1 tsk = 4 g)

Andet

Kakao: 1 dl = 45 g (1 spsk = 7 g)
Mandler: 1 dl = 50 g
Rosiner: 1 dl = ca. 50 g
Valnøddekerner: 1 dl = ca. 40 g
Hasselnøddekerner: 1 dl = ca. 60 g
Bønner (brune eller hvide): 1 dl = 80 g
Kikærter: 1 dl = 80 g
Ærter: 1 dl = 85 g
1 kop: ca. 1½ dl

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du
  • Jonas til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind