En af de mest klassiske desserter til jul er risalamande, eller ris á la mande som det også kan skrives. Her kan du se hvordan du selv kan lave denne klassiske juledessert med både ris og mandler.
Ingredienser
1 liter sødmælk
165 gram grødris
100 gram sukker
4 dl piskefløde
100 gram mandler
1 spsk vaniljesukker med top
Sådan laver du risalamande
Hæld sødmælken i en gryde og kog den op under omrøring. Hæld ris og sukker i mælken og lad det koge videre. Skru ned for blusset, når blandingen har nået kogepunktet og rør rundt. Læg låg på gryden og sæt den ind i en forvarmet ovn på 135 grader i omkring 40 minutter. På den måde undgår man, at grøde brænder på i bunden.
Når gryden er taget ud af ovnen, er det en god ide at slå risene løs i grøde med håndkraft med et piskeris. Sæt derefter gryden med grød til afkøling i køleskabet natten over.
Næste dag blandes piskefløde, der er blevet skummet, i grøden. Derefter tilsættes hakkede mandler og vaniljesukker alt efter smag.
Server risalamanden med kirsebærsovs.
Skriv et svar