Er i også blandt de forældre der gerne ser, at jeres baby lever så økologisk som muligt, så har i sikkert allerede fundet ud af, at dette kan være en ret så dyr affære. Økologisk babytøj, økologisk legetøj, økologiske bleer og økologisk babymad – det hele koster bare lidt ekstra, men til gengæld får man også et sundere økologisk produkt.
Et sted du dog kan spare en del penge, er på den økologiske babymad. Her er det nemlig super nemt at lave babymaden selv, og blot bruge økologiske råvarer. På denne måde laver du din egen økologiske babymad, til en pris langt under, hvad det normalt koster.
Nedenfor har giver vi dig to opskrifter på økologisk babymad. Du kan dog sagtens selv finde flere opskrifter på almindelig babymad, og blot bruge økologiske ingredienser.
Økologisk grød af majsmel
Ingredienser:
- 20 g. økologisk majsmel
- 100 ml kogende vand
- 50 ml. økologisk modermælkserstatning.
Sådan gør du:
Kom først melet op i en skål og hæld dernæst kogende vand over. Rør lidt rundt indtil du har en ensformig masse. Til sidst tilsætter du modermælkserstatning og rører rundt igen.
Du kan købe økologisk majsmel i det fleste større supermarkeder eller på nettet. F.eks. her.
Økologisk grød af boghvedemel
Ingredienser:
- 20 g. økologisk boghvedemel
- 100 ml. kogende vand
- 50 ml. økologisk modermælkserstatning.
Sådan gør du:
Fremgangsmåde er præcis den sammen som ovenfor.
Når du laver mos til din baby, så er det vigtigt at den er flydende og minde om en cremet suppe. For at få din baby til at spise mosen, kan du i starten tilsætte modermælkserstatning eller modermælk, da det her en velkendt sød smag. Specielt i starten (4-6 mdr.) anbefales det at mosen er meget creme og brug af en modermælkserstatning eller modermælk.
Når barnet er blevet lidt ældre og vænnet sig til maden, så kan du sagtens lave mosen lidt tykkere. Barnet skal vænne sig til at tygge maden og derfor skal mosen også være grovere. Når barnet når nimånedersalderen kan barnet spise stort set det samme som resten af familien.
Nøglen til en mos som barnet spiser med velbehag er den søde smag. Denne kan enten komme fra mælken som beskrevet ovenfor, men også fra grønsager, f.eks. kartofler og gulerødder. Disse skal selvfølgelig også være økologiske, hvis mosen i selv skal være det.
Skriv et svar