• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Julemad / Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål

Her kan du se opskriften på hvordan du laver en dejlig hjemmelavet og traditionel rødkål, som passer perfekt til f.eks. ribbensteg til jul. Opskriften er til 10 personer.

Ingredienser

Et halvt rødkål
2,5 dl eddike
250 gram sukker
100 gram ribsgelé
1 dl blandet saft (koncentreret)
En smule salt

Sådan laver du hjemmelavet rødkål

Snit det halve rødkål i strimler, imens en gryde med vand bliver sat til kogning. Når vandet koger, skal strimlerne af rødkål hældes i det kogende vand for at give dem en hurtig blanchering. Det betyder, at rødkålen skal tages hurtigt op af det kogende vand, der bliver blåsort. Til gengæld giver blancheringen rødkålen en køn, rød farve.

Hæld de blancherede strimler i en gryde og bland med eddike, sukker, ribsgelé og saft. Rør derefter ingredienserne sammen. Bandingen varmes op til kogepunktet og tages derefter af blusset. Smag til sidst rødkålen til med salg og stil den på køl.

De fleste foretrækker rødkålen på denne måde, men du kan evt. tilføre krydderier som f.eks. nelliker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind