Her kan du se opskriften på hvordan du laver en dejlig hjemmelavet og traditionel rødkål, som passer perfekt til f.eks. ribbensteg til jul. Opskriften er til 10 personer.
Ingredienser
Et halvt rødkål
2,5 dl eddike
250 gram sukker
100 gram ribsgelé
1 dl blandet saft (koncentreret)
En smule salt
Sådan laver du hjemmelavet rødkål
Snit det halve rødkål i strimler, imens en gryde med vand bliver sat til kogning. Når vandet koger, skal strimlerne af rødkål hældes i det kogende vand for at give dem en hurtig blanchering. Det betyder, at rødkålen skal tages hurtigt op af det kogende vand, der bliver blåsort. Til gengæld giver blancheringen rødkålen en køn, rød farve.
Hæld de blancherede strimler i en gryde og bland med eddike, sukker, ribsgelé og saft. Rør derefter ingredienserne sammen. Bandingen varmes op til kogepunktet og tages derefter af blusset. Smag til sidst rødkålen til med salg og stil den på køl.
De fleste foretrækker rødkålen på denne måde, men du kan evt. tilføre krydderier som f.eks. nelliker.
Skriv et svar