Her er en dejlig opskrift på grøn bulgur. Bulguren passer godt som tilbehør til f.eks. fisk, kylling eller grillstegt kød. Opskriften rækker til 4 personer. Ingredienser 2 dl bulgur Krydderurtepesto 2 dl krydderurter (f.eks. basilikum, persille, kørvel og purløg) 1 fed hvidløg 25 g parmesanost 50 g mandler 1 dl olivenolie Saft af 1/2 citron […]
basilikum
Aspargessalat med basilikumolie
Her er opskriften på en dejlig grøn aspargessalat som passer som tilbehør til fisk, pastaretter og kylling. Opskriften er beregnet til 4 personer. Ingredienser 1 bundt grønne asparges (ca. 500 g) 50 g rucola Basilikumolie 1 potte frisk basilikum 1 fed hvidløg 1 dl olivenolie Saft af 1 citron Salt og peber Sådan laver du […]
Pasta med små basilikumboller og forårsgrønt
En lidt anderledes pastaret, som er værd at prøve. Kødbollerne får en dejlig smag, når der er blandet basilikum i. Bollerne kan evt. laves dagen i forvejen. Opskriften er til 4 personer. Det skal du bruge til retten Basilikumboller: 500 g hakket svinekød ½ tsk groft salt 3 spsk havregryn 1 æg 1 dl mælk […]
Tomatsalat med mozzarella og rød basilikumpesto
Her er en dejlig tomatsalat til 4 personer med mozzarella og rød basilikumpesto. Ingredienser 200 g mozzarella 2 store modne tomater 100 g semi-dried tomater 1 bdt rød basilikum 1-2 håndfulde rucola 2-3 spsk hakkede pinjekerner Saften fra ½ citron 1 dl olivenolie Salt og peber Fremgangsmåde Basilikum blendes sammen med pinjekernerne, citronsaften og […]
Ferskner i tomatsalaten
Her er en lækker tomatsalat der passer godt til mange retter. Det er desuden et dejligt sommertilbehør. Ingredienser 8-12 tomater 3-4 ferskner eller nektariner 2 poser frisk mozzarella á 125 g 1 spsk balsamico 2 spsk olivenolie salt peber 1 lille potte basilikum
Debat