En lidt anderledes pastaret, som er værd at prøve. Kødbollerne får en dejlig smag, når der er blandet basilikum i. Bollerne kan evt. laves dagen i forvejen.
Opskriften er til 4 personer.
Det skal du bruge til retten
Basilikumboller:
500 g hakket svinekød
½ tsk groft salt
3 spsk havregryn
1 æg
1 dl mælk
1 l finthakkee basilikumblade
2 liter vand
2 tsk groft salt
300 g tørret pasta, f.eks. spaghetti
2 liter vand
2 tsk groft salt
1½ dl madlavningsfløde
200 g forårsløg i skrå stykker
300 g optøede, frosne ekstrafine ærter
300 g halve små blommetomater eller hele cherrytomater
½ tsk groft salt
peber
Sådan laver du pasta med små basilikumboller og forårsgrønt
Basilikumboller: Rør kødet sejt med salt. Tilsæt havregryn, æg, mælk og finthakket basilikum. Rør farsen godt sammen. Form små boller med en teske. Kom kødboller, lidt efter lidt i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme i ca. 5 min. eller til de kommer op til overfladen. Hold bollerne varme.
Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme i 8-10 min, Pastaeb sjak gave “bid”, men ikke være rå. Hæld vandet fra pastaen, gem 1½ dl. Kom pastavand, fløde og de øvrige ingredienser i en gryde og varm det godt igennem. Tilsæt bollerne og varm dem med et kort øjeblik. Smag til. Server pastaen i en stor varm skål sammen med basilikumbollerne og forårsgrønt.
Skriv et svar