Aspargessuppe eller champignonsuppe kan laves i mikroovnen. Her er en opskrift der er beregnet til 3 personer.
I nedenstående skrives opskriften til aspargessuppe. Vil du istedet lave champignonsuppe, skal du bare udskifte asparges med champignon i opskriften.
Ingredienser
4½ dl suppe (aspargesvand blandet med bouillon eller mælk)
1½ spsk mel
1 dl mælk
1 dåse aspargessnitter (425 g)
1 æggeblomme
2-3 spsk fløde
Salt og peber
Fremgangsmåde
Hæld suppen i en skål med låg. Kog i 4-5 minutter ved 650 (500) watt.
Rør mel og mælk til jævning og hæld jævningen i under kraftig omrøring.
Låg låg på og kog i 2 minutter ved 650 watt. Rør rundt.
Kog videre ½-1 minut. Pas på suppen ikke koger over.
Tilsæt asparges. Rør æggeblomme og fløde sammen og rør dette i suppen.
Varm suppen i 1 minut ved 500 watt. Pas på suppen ikke koger, efter æggeblommen er tilsat.
Skriv et svar