Her er opskriften på en aspargessuppe fra Peru. Den peruanske aspargessuppe er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
Fond
1 kylling (ca. 1200 g)
Forskellige krydderurter (f.eks. persille, løvstikke, dild, timian, rosmarin)
1 gulerod
1 porre
1 stykke rodselleri (eller 2 stængler bladselleri)
Vand så kyllingen er dækket
Suppe
15 g smør
1 løg i tern
2 fed pressede hvidløg
1 rød peber i små tern
3 spsk hvedemel
kød fra 1 kogt kylling skåret i tern
1 l kyllingefond
1 ds aspargessnitter Ekstra fine med væde (vægt ca. 450 g)
2½ dl piskefløde
1 ds løse majs
Saft af 1 limefrugt
1 spsk sød chilisauce
Tilbehør
Flutes
Fremgangsmåde
Kog kyllingen i fonden i 50 minutter, tag den op af vandet og lad den afkøle. Pil kødet fra benene og skær det i små tern. Si fonden.
Suppen
Svits løg, hvidløg og peberfrugt i smørret, tilsæt mel og pisk godt. Hæld fonden i lidt ad gangen. Tilsæt resten af ingredienserne og kog suppen igennem.
Smag til med salt, peber og evt. lidt mere chilisauce.
Serveres med flutes.
Skriv et svar