• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Suppe / Klassisk oksekødssuppe

Klassisk oksekødssuppe

Her er opskriften på en dejlig oksekødsuppe. Det er en helt klassisk opskrift. Opskriften rækker til 6-8 personer.

Ingredienser

2 kg suppekød (tværreb, spidsbryst eller bov)
1½-2 kg oksekraftben, savet i mindre stykker (få slagteren til det)
en stor suppevisk af: gulerod, selleri, persillerod eller pastinak, porretop, løg, hvidløg, stilkene af et lille bdt. persille,
krydderipakke: 2 nelliker, 1 laurbærblad, 15 peberkorn, frisk timian
1 spsk salt
3 porrer, den hvide del
3 tykke skiver selleri
3 gulerødder
salt

Sådan laver du en klassisk oksekødsuppe

Sæt kød og ben over i ca. 4 liter koldt vand. Bring det langsomt i kog og skum grundigt. Gør suppevisken i stand. Lav krydderipakken. Kom suppevisk, krydderipakke og salt i gryden, læg låg på og skru helt ned, væske og kød skal blot skælve. Skum bouillonen jævnligt undervejs. Stik i suppekødet efter ca. 2 timer, hvis det er mørt tages det op og sættes til side. Hvis ikke, må det simre yderligere en halv til en hel time. Lad urter og ben koge videre i en time til halvanden efter at kødet er taget op. Si bouillonen og gem den. Smid ben og urter ud. Skum al fedtet af bouillonen og kog den ind til 2 liter. Læs om klaring af suppe.

Gør grønsagerne til suppen i stand og skær dem i små stykker. Blancher dem kort i letsaltet vand og kom dem i suppen. Kog dem møre, smag suppen til med salt og server den med urterne og skiver eller terninger af kødet.

Tips

Suppen kan også serveres med urter, kødbollerog melboller, og suppekødet kan serveres separat med fx peberrodssovs. Hvis kødet ikke serveres samme dag som det er kogt, bør det altid opbevares i en portion af suppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind