Her er opskriften på portersteg. Opskriften er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
1-1 1/4 kg oksetykkam eller mellemskært uden ben
1 flaske porter
1 dl vand
1/4 dl kinesisk soja
6-7 tørrede enebær
5-6 peberkorn
2 tsk oregano
2 løg skåret i skiver
1 dl fløde
2½-3 spsk mel
Fremgangsmåde
Bind evt. et stykke bomuldsgarn om kødet, så holdet det bedre faconen under kogningen. Kom porter, vand, soja, enebær, peberkorn, oregano og løg i en gryde og bring det i kog.
Kom kødet i gryden og kog det under låg 1½-2 timer, til det er meget mørt. Vend kødet nogle gange under kogningen.
Si kogelagen og kom ca. 4 dl i en gryde. Bring den i kog og jævn med 2½-3 spsk mel udrørt i 1 dl fløde. Kog saucen igennem og smag den til med salt og peber.
Skær kødet i skiver og server det med kartofler eller kartoffelmos og grønsager, f.eks. rosenkål og gulerødder.
Skriv et svar