• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Oksehøjrebssteg med rødvinsovs og ovnstegte kartofler

Oksehøjrebssteg med rødvinsovs og ovnstegte kartofler

Her er en dejlig hovedret med oksehøjrebssteg med rødvinsovs og ovnstegte kartofler. Opskriften giver 8-10 portioner.

Ingredienser

3-4 kg oksehøjrebssteg
Salt og peber
evt. 1-2 fed hvidløg
2½ dl rødvin
3-4 dl vand
4 skalotteløg
1 gulerod

Krydderbuket

Lille bdt persille
1 laurbærblad
1 kvist timian
1-2 lovstikkeblade eller 1 tsk tørret løvstikke

Rødvinsovs

Siet pandesky
Mel
Salt og peber
½-1 dl piskefløde

Tilbehør

Ovnstegte kartofler
Brøndkarse
Grøn salat

Fremgangsmåde

Køb et stykke højreb skåret fra nærmest tyndstegen. Få slagteren til at skære fedtet i rudemønster.

Gnid kødet godt med salt og friskkværnet peber. Stik evt. 1-2 fed hvidløg, der er delt en gang på langs, ind ved benet. Lav de små “lommer” med en skarp, spids urtekniv.

Læg stegen på ovnristen med bradepanden under. Sæt den i ovnen på nederste rille ved 250 grader i 15 minutter. Dæmp varmen til 160 grader og videresteg ca. 1 3/4 time. 5-15 længere, hvis kødet skal være rosa.

Stegetiden afhænger af kødets tykkelse og kvalitet. Normalt beregner man 25-40 minutter pr. kg. Hæld vand og rødvin ved stegen og læg urter og krydderurter i bradepanden efter 3/4 times stegning. Hæld pandeskyen fra stegen 5 minutter før den er færdig. Indstil ovnen på grill eller stærk overvarme og efterbrun stegen med ovndøren på klem eller åben ventil. Sluk for ovnen, ovndøren på klem og lad stegen stå og samle saften 10-15 minutter, inden den skæres for.

Rødvinsovs

Si pandeskyen op i en kasserolle. Lad skyen koge igennem. Rør lidt mel, 1-3 tsk ud i lidt vand og pisk jævningen i skyen. Tilsæt piskefløde og lad sovsen indkoge ved svag varme og uden låg i 10-15 minutter. Skum sovsen. Smag til med salt og peber.

Ovnstegte kartofler

Skræl mellemstore kartofler, drys dem med fint salt og læg dem i bradepanden under stegen. Vend dem en enkelt gang under stegningen. Læg kartoflerne ved siden af stegen når væden hældes ved, hvis de ikke er møre inden da. Er kartoflerne møre, tages de ud og holdes varme oven på ovnen. De varmes i ovnen, når skyen er hældt fra.

Servering

Skær stegen for. Dvs. skær oksefileten fra benet og skær den derefter i tynde skiver. Anret kødet på et varmt fad med ovnstegte kartofler. Brøndkarse, rødvinsovs og grøn salat.

Andet tilbehør

Du kan også bruge råstegte kartofler, haricots verts (grønne bønner) og tomatsalat som tilbehør til oksehøjrebsstegen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind