Her er en rigtig lækker ret hvis du skal have gæster eller du vil forkæle familien med god mad.
Ingredienser:
1½kg oksehøjreb
1 fed hvidløg
1 kg bagekartofler
3 gulerødder
3 persillerødder
2 rødbeder
4 skalotteløg
2 laurbærblade
2 kviste timian
7 dl væske (f.eks. en blanding af hvidvin og bouillon)
Groft salt og peber
Majsstivelse
Fremgangsmåde:
1) Rens alle grønsager og skær det ubrugelige fra. Skær dem herefter i små både.
2) Rids fedtlaget på stegen og gnid med hvidløg, salt og peber. Læg stegen på en rist over en bradepande og brun den i ca. 15 min. ved 225 grader.
3) Tag stegen ud og skru ned på 160 grader. Læg alle grønsager og krydderurter i bradepanden og hæld væden i panden.
4) Sæt bradepanden med steg og rodfrugter i ovnen igen, og steg videre i ca. 1½ – 2 timer, afhængig af hvor rød stegen skal være.
5) Dryp stegen jævnligt med væden fra bradepanden og tag stegen ud når stegetermometeret viser mellem 52 og 60 grader.
6) Hæld skyen fra bradepanden og si den op i en gryde. Sæt stegen tilbage i den slukkede ovn og lad den hvile i 15-20 min. med ovndøren på klem.
7) Nu skal vi lave sauce. Skum skyen og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber. Du kan evt. også smage til med lidt koncentreret tomatpuré.
8) Skær ribbenene af stegen. Læg herefter kødet med den udbenede side nedad og skær den i tynde skiver. Server den med rodfrugterne, saucen og et godt brød til. En god rødvin passer rigtig godt til denne ret.
Skriv et svar