• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Minutbøf med ovngratinerede kartofler og grøn salat

Minutbøf med ovngratinerede kartofler og grøn salat

Her er en dejlig opskrift på en minutbøf med ovngratinerede kartofler, brøndkarse eller grøn salat. Opskriften giver 4 portioner.

Ingredienser

8 meget tynde skiver oksefilet eller tykstegfilet á ca. 75 g
50-75 g smør
Salt og peber
Høvlet peberrod

Ovngratinerede kartofler

3/4 kg skrællede kartofler
4 spsk finthakket løg
1 fed knust hvidløg
Salt og peber
2½-3 dl bouillon
25 g smør

Tilbehør

Ovngratinerede kartofler
Brøndkarse eller grøn salat

Fremgangsmåde

Bank kødskiverne ud med håndroden, så skiverne bliver meget tynde. Aftør kødet med køkkenrulle. Brun smørret. Steg bøfferne ½-1 minut på hver side. Drys salt og peber på, når bøfferne er stegt. Skræl frisk peberrod og skrab den med en skarp kniv med hård klinge ned mod et spækbræt.

Servering

Anret bøfferne på et varmt fad og hæld stegesmørret over. Læg en bunke høvlet peberrod på hver. Server retten straks med brøndkarse eller grøn salat og ovngratinerede kartofler.

Ovngratinerede kartofler

Skær skrællede kartofler i tynde skiver. Læg dem lagvis i et ildfast fad med hakket løg, knust hvidløg og salt og peber mellem lagene. Hæld bouillon ved og fordel smørklatter over. Dæk fadet med låg eller folie og stil det på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4-1 time til kartoflerne er møre. 15 min før kartoflerne er færdige, fjernes foliet, så overfladen kan gyldne lidt.

Variation af tilbehør

Minutbøf kan serveres med råstegte kartofler, pommes frites eller flute. Alle slags blandede grønsagssalater passer til. Bøfferne kan garneres med brunede løg og ristede tomater i stedet for peberrod.

Tips og tricks

Forfald ikke til at banke kødet ud med kødhammer. Man banker både saft og kraft ud.

Anvend ikke høvlet peberrod på pose. Det er al for fint revet og så er der tilsat sukker.

Har du ingen bouillon, kan bouillonterning eller bouillon fra dåse bruges til kartoflerne. Pas på saltet i kartoflerne, mængden afhænger af, hvor salt bouillonen er.

Minutbøf er også velegnet som frokostret og serveres da kun med peberrod og brøndkarse.

Som raffinement kan de glohede bøffer serveres med frossen flødepeberrod. Bland finreven peberrod i flødeskum og smag til med lidt salt og citronsaft. Anret det i en skål, der kan tåle at stå i dybfryser og indfrys det ½-1 time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind