Her er en dejlig opskrift på en minutbøf med ovngratinerede kartofler, brøndkarse eller grøn salat. Opskriften giver 4 portioner.
Ingredienser
8 meget tynde skiver oksefilet eller tykstegfilet á ca. 75 g
50-75 g smør
Salt og peber
Høvlet peberrod
Ovngratinerede kartofler
3/4 kg skrællede kartofler
4 spsk finthakket løg
1 fed knust hvidløg
Salt og peber
2½-3 dl bouillon
25 g smør
Tilbehør
Ovngratinerede kartofler
Brøndkarse eller grøn salat
Fremgangsmåde
Bank kødskiverne ud med håndroden, så skiverne bliver meget tynde. Aftør kødet med køkkenrulle. Brun smørret. Steg bøfferne ½-1 minut på hver side. Drys salt og peber på, når bøfferne er stegt. Skræl frisk peberrod og skrab den med en skarp kniv med hård klinge ned mod et spækbræt.
Servering
Anret bøfferne på et varmt fad og hæld stegesmørret over. Læg en bunke høvlet peberrod på hver. Server retten straks med brøndkarse eller grøn salat og ovngratinerede kartofler.
Ovngratinerede kartofler
Skær skrællede kartofler i tynde skiver. Læg dem lagvis i et ildfast fad med hakket løg, knust hvidløg og salt og peber mellem lagene. Hæld bouillon ved og fordel smørklatter over. Dæk fadet med låg eller folie og stil det på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4-1 time til kartoflerne er møre. 15 min før kartoflerne er færdige, fjernes foliet, så overfladen kan gyldne lidt.
Variation af tilbehør
Minutbøf kan serveres med råstegte kartofler, pommes frites eller flute. Alle slags blandede grønsagssalater passer til. Bøfferne kan garneres med brunede løg og ristede tomater i stedet for peberrod.
Tips og tricks
Forfald ikke til at banke kødet ud med kødhammer. Man banker både saft og kraft ud.
Anvend ikke høvlet peberrod på pose. Det er al for fint revet og så er der tilsat sukker.
Har du ingen bouillon, kan bouillonterning eller bouillon fra dåse bruges til kartoflerne. Pas på saltet i kartoflerne, mængden afhænger af, hvor salt bouillonen er.
Minutbøf er også velegnet som frokostret og serveres da kun med peberrod og brøndkarse.
Som raffinement kan de glohede bøffer serveres med frossen flødepeberrod. Bland finreven peberrod i flødeskum og smag til med lidt salt og citronsaft. Anret det i en skål, der kan tåle at stå i dybfryser og indfrys det ½-1 time.
Skriv et svar