Her er en dejlig opskrift på kylling i flødepeberrod. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
1 stor kylling på ca. 1200 g
1 porre
2 stilke timian
4-5 peberkorn
2 tsk salt
Sauce:
25 g smør
3½ spsk mel
½ l suppe
1 dl fløde
2-3 spsk friskrevet peberrod
Salt og hvid peber
2-3 gulerødder
Fremgangsmåde
Kom kyllingen i en gryde sammen med den rengjorte porre skåret i skiver, timian, peberkorn og salt. Tilsæt vand til kyllingen er dækket og kog den mør under låg på ca. 1 time.
Tag kyllingen op og del den i mindre stykker. Si suppen. Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Rør det sammen og spæd med kyllingesuppen lidt ad gangen. Tilsæt fløden og lad saucen småkoge ca. 5 minutter. Tag gryden fra varmen og smag saucen til med peberrod, salt og peber.
Skræl et par gulerødder og striml dem tyndt. Brug evt. et rivejern. Kog dem 1 minut i letsaltet vand. Server gulerodsstrimlerne til kyllingen sammen med kartofler.
Skriv et svar