Her er en hovedret til 4 personer, med stegt fisk på urtecreme.
Ingredienser
1 kg kartofler
1 dl fløde
25 g smør
Salt og peber
Urtecreme
300 g flødeost naturel
3 dl creme fraiche
4 spsk blanding af timian, basilikum og purløg
3 fed hvidløg
3 tsk salt
Smag til med peber
125 g bacon i tynde skiver
25 smør
200 g friske asparges
2 spsk grofthakket persille
1 tsk groft salt
Friskkværnet peber
8 stykker valgfri fisk (a ca. 75 g)
Fremgangsmåde
Urtecreme
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kom dem i kogende vand og kog dem møre i ca. 10 min. Bland alle ingredienserne sammen til urtecremen i en seperat skål. Hæld vandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne i gryden med f.eks. en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt fløde lidt ad gangen sammen med smør. Smag til med salt og peber og hold mosen varm. Blandes sammen med urtecremen.
Fordel bacon på en rist belagt med bagepapir og steg det i ovnen i 14 minutter ved 200 grader. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Fordel halvdelen af smørret på en pande og lad det blive gyldent. Steg aspargesene i ca. 4 min. Tilsæt persille, ½ tsk salt og peber og tag det af panden. Lad resten af smørret blive gyldent på panden. Drys fiskestykkerne med resten af saltet og peber og steg dem ca. 3 minutter på hver side.
Servering
Anret cremen i varme dybe tallerkener, fordel lidt asparges omkring mosen og læg fisk og bacon på toppen.
Serveres straks.
Skriv et svar