• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Fiskeopskrifter / Rhodosmarineret laks serveret med kartoffeltern, grøn salat og citrondressing

Rhodosmarineret laks serveret med kartoffeltern, grøn salat og citrondressing

Her er en opskrift på Rhodosmarineret laks, serveret med kartoffeltern, blandet grøn salat og citrondressing. Opskriften er beregnet til 2 personer. Opskriften kan både laves på grill og i ovn.

Du kan købe laksen marineret fra starten, og det er super nemt. Marinaden er en rød marinade med god smag. Marinaden består af tomat, grove stykker af ristet løg, rød og grøn peber samt krydderurter.

 

Ingredienser

1 bk rhodosmarineret laks (365 g)

Kartoffeltern

500 g kartofler
1 fed hvidløg
½ bdt frisk rosmarin
Peber og groft salt

Citrondressing

Skal af ½ citron
6 spsk cremefraiche
1-2 tsk sød fransk sennep
Saft af ½ citron
Salt og peber

 

 

Fremgangsmåde

Kartoffeltern

Skrub kartoflerne med skræl og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Bland kartoffeltern med et presset hvidløg, den friske rosmarin og lidt peber efter egen smag, i en pose. Luk posen og ryst indholdet grundigt sammen.

Hæld det hele i en alubakke til grill eller et fad til ovn, drys med groft salt og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader eller på grillen i 30-35 minutter.

Ovnstegt fisk

Sæt alubakken med rhodosmarineret laks i en forvarmet ovn og steg ved 180 grader i 15-20 minutter.

Grillstegt fisk

Sæt alubakken direkte på en varm grill og steg i 15-20 minutter.

Dressing

Riv skallen  af citronen og hak den fint. Bland den med cremefraichen og den søde franske sennep. Tilsæt citronsaften i dressingen og smag til med salt og peber. Servér dressingen som tilbehør til kartoflerne og salaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind