Her er en opskrift på Rhodosmarineret laks, serveret med kartoffeltern, blandet grøn salat og citrondressing. Opskriften er beregnet til 2 personer. Opskriften kan både laves på grill og i ovn.
Du kan købe laksen marineret fra starten, og det er super nemt. Marinaden er en rød marinade med god smag. Marinaden består af tomat, grove stykker af ristet løg, rød og grøn peber samt krydderurter.
Ingredienser
1 bk rhodosmarineret laks (365 g)
Kartoffeltern
500 g kartofler
1 fed hvidløg
½ bdt frisk rosmarin
Peber og groft salt
Citrondressing
Skal af ½ citron
6 spsk cremefraiche
1-2 tsk sød fransk sennep
Saft af ½ citron
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kartoffeltern
Skrub kartoflerne med skræl og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Bland kartoffeltern med et presset hvidløg, den friske rosmarin og lidt peber efter egen smag, i en pose. Luk posen og ryst indholdet grundigt sammen.
Hæld det hele i en alubakke til grill eller et fad til ovn, drys med groft salt og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader eller på grillen i 30-35 minutter.
Ovnstegt fisk
Sæt alubakken med rhodosmarineret laks i en forvarmet ovn og steg ved 180 grader i 15-20 minutter.
Grillstegt fisk
Sæt alubakken direkte på en varm grill og steg i 15-20 minutter.
Dressing
Riv skallen af citronen og hak den fint. Bland den med cremefraichen og den søde franske sennep. Tilsæt citronsaften i dressingen og smag til med salt og peber. Servér dressingen som tilbehør til kartoflerne og salaten.
Skriv et svar