Denne ret er beregnet til 6 personer.
Ingredienser
1 stegehøne (ca. 2 kg)
1/4 kop røget spæk i terninger
2 spsk olivenolie
Fyld:
125 g bacon i terninger
1 løg i kvarte
2 skalotteløg
1 lille bdt persille
125 g magert kalvekød
2 fed hvidløg
knivspids merian
1/4 tsk timian
1 kop rasp
1 æg
Salt og peber
2-4 skiver kogt skinke
Tilbehør:
500 g grøn peber
500 g tomater
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
Fremgangsmåde
Vask og tør hønen grundigt.
Fyld:
Hak følgende i blender eller kødhakkemaskine: bacon, løg, skalotteløg, persille, kalvekød, hvidløg, merian og timian.
Bland raspen med mælk, kom ægget i og kom det i fyldet. Smag til med salt og peber.
Rul fyldet ind i skinkeskiverne og kom det ind i hønen.
Sæt hønen op.
Smelt det røgede spæk i olien. Brun hønen ved jævn varme. Læg låg på og steg den i 45 minutter.
Imens forberedes tilbehøret:
Skær de grønne pebere i strimler. Blancher tomaterne, flå dem og skær dem i terninger. Kom pebere, løg og hvidløg i sammen med hønen og steg den i 15 minutter.
Tilsæt tomater og persille, løg låg på og lad det snurre i endnu 15 minutter.
Skriv et svar