• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Bøf med kryddersmør og ovnstegte tomater

Bøf med kryddersmør og ovnstegte tomater

Her er en dejlig opskrift på en bøf med kryddersmør, ovnstegte tomater og pommes frites. Opskriften giver 4 portioner.

Ingredienser

4 tykke skiver oksefilet eller tykstegfilet á 200 g
Olie
75 g smør
Salt og friskkværnet peber

Ovnstegte tomater

4-8 tomater
Olie
Salt

Kryddersmør

200 g smør
2 spsk hakket persille
2 spsk finthakket karse
1 spsk fintklippet purløg
evt. 1 spsk finthakket kørvel eller esdragon
Lidt citronsaft
Friskkværnet hvid peber
Nogle dråber engelsk sovs

Tilbehør

Pommes frites
Ovnstegte tomater
Brøndkarse
Kryddersmør

Fremgangsmåde

Bank bøfferne med håndroden og skub dem sammen. Aftør kødet med papir fra køkkenrullen. Opvarm 1-2 spsk olie i en tykbundet pande. Vend bøfferne hastigt på den gloende varme pande, så kødet er let brunt og kødporerne lukket. Tag bøfferne af panden. Aftør panden med papir fra køkkenrullen. Brun smørret. Steg bøfferne 2-3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og kødets kvalitet. Drys salt og peber på under stegningen. Vend bøfferne ofte, det giver et bedre resultat end at give dem det angivne antal minutter på den ene side og derefter på den anden.

Ovnstegte tomater

Skær et lille kors i hver tomat. Pensl med olie og drys lidt salt på. Sæt tomaterne i ovnfast fad og sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i 8-12 minutter, afhængigt af størrelse.

Kryddersmør

Rør blødgjort smør med de findelte krydderurter. Smag smørret til med citronsaft, peber og engelsk sovs. Pak smørret i folie og læg det i køleskabet et par timer. Kan godt laves dagen i forvejen.

Skær smørret i skiver ved anretningen og server det til bøfferne. Læg først smørret oven på bøffen på tallerkenen. Ellers når det at smelte.

Servering

Anret bøfferne på et varmt fad og hæld stegesmørret over. Læg ovnstegte tomater ved siden af. Giv kryddersmør, pommes frites og brøndkarse til.

Server straks.

Variationer

Engelsk bøf

Steg kødet som angivet i opskriften. Brun i forvejen rigeligt med fintsnittede skalotteløg og læg de brunede løg på bøfferne. Kog panden af med bouillon og hæld skyen over. Server små pillekartofler og surt til eller råstegte kartofler og salat. Læg evt. et spejlæg over hver bøf oven på løgene.

Fransk bøf

Steg bøfferne som angivet i opskriften og hæld stegesmørret over. Læg en rulle iskoldt smør, trillet i hakket persille på hver bøf og giv pommes frites, haricots verts og stegte tomater til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind