• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Højtider / Jul / Julemad / Andesteg tilberedt på grillen

Andesteg tilberedt på grillen

Her er en opskrift på andesteg, som du kan tilberede på grillen, på den måde kan du få grillet andesteg til juleaften (eller andre dage selvfølgelig). Denne opskrift er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

1 and eller gås (ca. 3 kg)
Æbler
Svesker
Salt og peber

Til grillen skal du bruge

Stegeholder
Foliebakke

Stegetid og teknik

Ca. 20 minutter pr. 500 g
Grillteknik: Indirekte stegning

 

Fremgangsmåde

I køkkenet

Rens anden og gnid den både indvendigt og udvendigt med salt og peber. Fyld den nu med æbler og svesker (dette kan dog springes over hvis du ikke ønsker det).

Bøj vingerne om på ryggen, og pak dem ind i staniol, den første time af stegetiden. Bind lårene sammen med snor.

Skær nu et fint snit, med en skarp kniv, mellem vinger og ryg. Så kan overflødigt fedt løbe fra under stegningen.
Med en gaffel prikker du nu huller i skindet, jævnt ud over det hele.

Ved grillen

Kullene ligges ud til hver sin side og i midten stilles drypbakken. Stil fuglen på stegholderen midt på stegeristen.

Beregn nu din stegetid. Husk ca. 20 min. pr. 500 gram. Men hold et vågent øje under hele stegningen, da stegetiderne på ænder og gæs kan variere fra fugl til fugl.

Efter en times tid, tages staniolen af vingerne.

 

Tips

Du kan give andestegen en mere orientalsk smag, ved at fylde den med appelsinbåde og pensle den jævnligt med teriyaki marinade (du kan dog nøjes med at gøre det de sidste 45 minutter af stegetiden). Du får hermed god smag og lidt mørkere skind.

Hvis du pensler skindet, har du dog en lille risiko for at skindet ikke bliver super sprødt.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind