Her har du en ret som enten kan laves på en grillpande indendørs eller på havegrillen, når vejret er til det: Koteletter med spændende tilbehør.
Dette skal du bruge:
Salat:
500 g rensede grønne bønner
450 g friske ærter i bælg
100 g renset feldsalat
250 g sommerbær, f.eks. hindbær og blåbær
150 g forårsløg i tynde skiver
friskkværnet peber
Grillede koteletter:
4 koteletter
1 tsk. olivenolie
3/4 tsk. groft salt
friskkværnet peber
½ spsk. finthakket frisk rosmarin
100 g skimmelmodnet gederulle i 8 tynde skiver
2 spsk. hvid balsamicoeddike
2 spsk. flydende honning
8 skiver landbrød
1 fed pillet hvidløg
Pynt: Friske rosmarinkviste
Sådan laver du koteletterne med tilbehør:
Salat: Kom bønnerne i en gryde med kogende vand og kog dem uden låg i ca. 4 min. Hæld bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Bælg ærterne og bland dem med bønner, feldsalat, sommerbær og forårsløg i en stor salatskål. Drys med peber.
Grillede koteletter: Tør koteletterne med et stykke køkkenrulle og rids fedtkanten med en skarp kniv. Pensl koteletterne med olie og drys med salt og peber. Lad en grillpande blive godt varm og grill koteletterne på den ene side i ca. 3 min. Vend koteletterne, drys dem med rosmarin og læg 2 skiver ost på hver. Grill koteletterne i endnu 3 min.
Stænk salaten med eddike og honning. Grill brødskiverne på begge sider og gnid dem med overskåret hvidløg. Server brød og den smukke salat til de grillede koteletter.
Tips: Koteletter og brød smager dejligt grillet på en havegrill.
Skriv et svar