Her er opskriften på en porre-bacon tærte, som kan bruges til forretter. Opskriften rækker til en tærte (22-24 cm i diameter), som svarer til 4-6 personer.
Ingredienser
1 portion grahamsmørdej
150 g bacon i terninger
4-5 porre
evt. 1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
3 æg
2 dl cremefraiche 18 %
1 spsk dijonsennep
1 tsk salt
peber
revet muskatnød
75 g revet emmentaler
Sådan laver du en porre-bacon tærte
Tryk dejen tyndt ud i en tærteform. Prik den med en gaffel og stil formen i køleskabet i en times tid (læs om blindbagning af tærtebunde).
Tænd ovnen på 200° almindelig ovnvarme.
Forbag tærtebunden blindti ca. 20 min.
Læg baconterningerne på en tør pande, tænd på lavt blus og lad terningerne stege gyldne i eget fedt. Gør porrerne i standog skær dem i tynde ringe. Tag baconterningerne af panden og kom porrerne på. Lad porrerne sautere i baconfedtet, tilsæt evt. lidt olie. Porrerne skal kun blive klare og gyldne. Tilsæt eddike og skru op så den fordamper. Vend porrer og bacon sammen og fyld det i den forbagte bund. Pisk æg, cremefraiche, sennep, salt, peber og muskatnød sammen og hæld det over. Drys ost over tærten og bag den i ca. 25 min.
Skriv et svar