Her er opskriften på en nøddedrøm med jordbær.
Ingredienser
Dej
100 g nødder
1 spsk mel
4 æg
100 g sukker
75 g knuste makroner
Reven skal af 1 appelsin
Fyld
½ l syrnet sødmælk
2½ dl piskefløde
8 blade husblas
250 g friske jordbær
1 dl appelsinsaft
1 spsk sukker
Fremgangsmåde
Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 3-6 minutter. Tag dem ud og gnid skallerne af. Hak dem med en stor kniv, men ikke for fint, og bland dem med melet. Pisk æg og sukker til skum.
Vend de knuste makroner i sammen med nødder og appelsinskal. Fyld dejen i en springform, der har bagepapir i bunden og er smurt godt på siderne. Bag den på næstnederste rille ved 200 grader i 15 minutter. Skru ned til 175 grader og bag den yderligere i 15 minutter. Tag den ud og løsn den forsigtigt i kanten, inden den tages ud af formen og køles af på en rist. Når den er kold, flækkes den til to.
Udblød husblasen i koldt vand i 4 minutter. Vrid vandet fra og overhæld den med lidt spilkogende vand, kun så meget, at den lige smelter. Skyl jordbærrene, tag lidt fra til pynt og skær resten i skiver. Rør den syrnede mælk forsigtigt sammen med jordbærskiverne, pisk fløden og vend den i. Hæld den smeltede husblas i på én gang, ellers kan det strimle.
Vend forsigtigt, til det begynder at stivne. Rør appelsinsaft og sukker sammen og fordel det på bundene. Læg bundene sammen med fyldet, men gem en femtedel til at brede ud på toppen af kagen. Derpå pyntes med friske jordbær.
Skriv et svar