Denne svesketærte er nem at lave. En svesketærte med flødeskum og butterdej.
Ingredienser:
1 pakke frossen butterdej
1 pose sveskemos på 200 g (kan købes færdiglavet)
1/4 l piskefløde
½ dl flormelis
Fremgangsmåde:
- Tag de frosne butterdejsplader ud af pakken. Læg dem ved siden af hinanden og lad dem tø godt op, det varer ca. 10-15 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg to af butterdejspladerne med den lange side mod hinanden. Lad kanterne overlappe hinaden en lille smule.
- Tag en butterdejsplade mere og læg den for enden af de to andre plader. Lad også kanterne her overlappe hinanden.
- Pensl med lidt vand i sammenføjningerne, så hænger de bedre sammen efter bagningen.
- Læg en frokosttallerken over dejen og skær dejen til efter den, så du får en rund plade. Lav en rund plade til på samme måde, af de tre sidste dejplader.
- Læg dejpladerne på bagepapir på en bageplade. Bag dem i 20 minutter i den opvarmede ovn.
- Imens piskes fløden stiv.
- Kom sveskemos på den ene af de helt kolde bunde. Læg lidt af flødeskummet herpå, resten bruges til pynt.
- Læg den anden bund over og drys den med flormelis. Det er nemmest gennem en lille sigte. Sæt små klatter flødeskum i kanten af tærten.
Skriv et svar