• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Kageopskrifter / Kæmpetærte med hindbær og solbær

Kæmpetærte med hindbær og solbær

Her er opskriften på en kæmpetærte med hindbær og solbær.

Ingredienser

Dej

200 g mel
1 knsp salt
150 g smør
25 g sukker
1 æggeblomme
1 spsk vand

Fyld

2 dl vand
200 g sukker
4 æggehvider
120 g mandelflager
4 tvebakker
Reven skal af 1 citron
1 lille ske kartoffelmel
250 g hindbær
250 solbær

Fremgangsmåde

Bland mel og salt og smuldr smørret i det. Tilsæt sukker og saml dejen med æggeblommen, der er rørt sammen med vand.

Rul dejen ud på et melet bord, læg bagepapir i en stor tærteform og klip nogle snit i hjørnerne af papiret, så den færdige bund kan løftes op i papiret. Beklæd formen med dejen og prik bunden med en gaffel.

Knus tvebakkerne i en plasticpose. Rist mandelflagerne 2-3 minutter i ovnen ved 200 grader. Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og lad det koge for stærkt blus 4-5 minutter uden låg til en tynd sirupsagtig konsistens. Pisk æggehviderne stive og pisk den kogende sukkersirup i dem i en tynd stråle. Bland citronskal, mandelflager, bær og kartoffelmel i marengsmassen. Drys de knuste tvebakker over dejen i formen, læg marengsmassen over.

Derpå bages tærten på nederste ovnrille ved 200 grader i 15 minutter. Skru ned til 150 grader og bag videre på næstnederste rille i 20 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind