• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Syltede asier

Syltede asier

Her er en guide til hvordan du kan lave dine egne syltede asier. Du får ca. 4 glas á 1½ liter med denne opskrift.

Ingredienser

2 liter vand
250 g salt
4-5 asier, ca. 4-5 kg kg asier
250 g perle- eller skalotteløg
1 ¾ liter lagereddike
10-12 g tørret ingefær eller 4 små stykker
1 kg sukker
1 tsk hel sort peber
½ tsk hel hvid peber
4 stk. lang sort peber (syltepeber)
2 tsk sennepsfrø
1 lille tørret chili
4 dildskærme

Sådan laver du hjemmelavede syltede asier

Kog saltlagen og lad den blive helt kold.

Skyl, skræl og og flæk asierne. Udhul dem med en ske, tør dem i et rent viskestykke og læg asiebådene i en beholder. Hæld saltlagen over og lad det trække et døgn. Hold evt. asierne nede i lagen med en omvendt tallerken.

Tag asierne op og tør dem i et klæde. Fordel dem i de rene glas (evt. halveres asierne). Læg skalotteløgene i koldt vand i en times tid, så er de nemmere at pille. Pil dem. Kog eddike og sukker op, tilsæt løg og krydderier og lad det koge sammen i 4-5 min. Hæld den kogende lage over asierne og fordel krydderier og løg i glassene. Læg et stykke pergamentpapir over hvert glas og et viskestykke ud over dem alle og lad asierne blive helt kolde. Luk glassene til. Lad asierne trække køligt i mindst 3 uger før de spises.

Tips

Smagen af lang sort peber, også kaldet syltepeber, er helt speciel og meget aromatisk. Smagen er en del af den klassiske asiesmag. En gang var lang sort peber at finde på hylderne hos alle købmænd, nu er de aflange (2-3 cm) sorte frugtstande, blevet mere sjældne. Men de fås stadig i specielle krydderiforretninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind