Her er opskriften på råstegte kartofler, som er godt som tilbehør til mange forskellige retter. Mængden her er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
ca. 1 kg kartofler
Smør eller olie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær de skrællede kartofler i ret tykke skiver eller i både og læg dem i et smurt ildfast fad.
Pensl kartoflerne med smeltet smør eller olie og stil dem ind i en 250 grader varm ovn i ca. 35 minutter.
Vend dem med paletkniv 1 gang i løbet af stegningen.
Drys de færdigstegte kartfoler med salt og peber inden serveringen.
Variationer:
Du kan pifte kartoflerne op, ved at lægge 1-2 løg, skåret i tynde ringe, indimellem kartoflerne på fadet.
Du kan også lave Provence-kartofler, hvor du udover at lave det som ovenstående, blander 2 fed fintskåret hvidløg og 1-1½ bdt fintklippet persille ind sammen med kartoflerne.
Skriv et svar