• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Perleotto med tomater

Perleotto med tomater

Her er en italiensk risotto som rækker til 4 personer. Den italienske perleotto med tomater får dog et nordisk touch når den laves med perlebyg. Du kan dog også bruge almindelige risottoris. Denne perleotto eller risotto passer perfekt som tilbehør til f.eks. en helstegt kylling.

Ingredienser

1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g perlebyg eller risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grønsagsbouillon
500 g tomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte basilikum
30 g pinjekerner eller mandler

Sådan laver du en italiensk perleotto med tomater

Hak løg og pres hvidløgene.

Varm olie og smør i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyg. Rist til perlebyggene er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad perlebyggen simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre og bouillonen kogt ind.

Hak tomaterne. Vend tomater og reven parmesanost i ottoen og lad den simre yderligere ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber og vend hakket basilikum i retten.

Rist pinjekerner eller mandler gyldne på en tør pande. Servér perleotte med drys af pinjekerner eller mandler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind