Her er en italiensk risotto som rækker til 4 personer. Den italienske perleotto med tomater får dog et nordisk touch når den laves med perlebyg. Du kan dog også bruge almindelige risottoris. Denne perleotto eller risotto passer perfekt som tilbehør til f.eks. en helstegt kylling.
Ingredienser
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
300 g perlebyg eller risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grønsagsbouillon
500 g tomater
50 g hel parmesanost
Salt og peber
1 potte basilikum
30 g pinjekerner eller mandler
Sådan laver du en italiensk perleotto med tomater
Hak løg og pres hvidløgene.
Varm olie og smør i en sauterpande og svits løg, presset hvidløg og perlebyg. Rist til perlebyggene er gyldne. Hæld hvidvin på og lad det fordampe. Spæd gradvist til med bouillon og lad perlebyggen simre ved svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre og bouillonen kogt ind.
Hak tomaterne. Vend tomater og reven parmesanost i ottoen og lad den simre yderligere ca. 3 minutter. Smag til med salt og peber og vend hakket basilikum i retten.
Rist pinjekerner eller mandler gyldne på en tør pande. Servér perleotte med drys af pinjekerner eller mandler.
Skriv et svar