• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Tilbehør / Gratineret kartoffelmos med eller uden ost

Gratineret kartoffelmos med eller uden ost

Her er en dejlig opskrift på gratineret kartoffelmos og på ostegratineret kartoffelmos. Mængden er beregnet til 4 personer.

Ingredienser

ca. 800 g kartofler af melet type
Kogende mælk
Salt og hvid peber
1 æggehvide
Fløde eller smeltet smør

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og kog dem godt møre i vand. hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe under låg i 5-10 minutter.

Mos dem og rør dem lidt efter lidt op med så meget kogende mælk, at der dannes en ret fast mos. Smag til med salt og hvid peber.

Pisk æggehviden stiv og vend den i mosen, fyld den i et smurt ildfast fad og pensl overfladen med fløde eller smeltet smør.

Gratiner mosen 6-8 minutter i en 250 grader varm ovn.

Variation med ost:

Du kan også ostegratinere din kartoffelmos. Tilbered mosen som ovenfor, men smag yderligere til med 1/4 tsk stødt eller reven muskat. Drys overfladen med rigelig reven ost inden gratineringen.

Du kan istedet for friske kartofler, bruge kartoffelmospulver, men put da gerne 1-2 æggeblommer i blandingen, så det bliver lidt bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind