Her er en dejlig opskrift på nogle revelsben som kan laves i mikroovn. Opskriften giver 2-3 portioner. Ovntiden på denne opskrift er ca. 15-16 minutter.
Revelsben bliver saftigt og godt i mikrobølgeovn. Men det som sætter prikken over i’et er at sætte revelsbenet under grillen i ovnen umiddelbart efter kogning i mikrobølgeovnen.
Revelsbenet kan også skæres i skiver, skær mellem benene og steges eller brunes på stegepande.
Ingredienser
700 g revelsben
1/2 dl vand
Krydderblanding 1
1 spsk sød sennep
1 knsp ingefær
1 knsp stødte nelliker
peber
Krydderblanding 2
2 tsk sojasauce
1 knsp ingefær
1 tsk knust rosmarin
1 knsp peber
Sådan laver du revelsben i mikroovn
Rids fedtknaten og gnid den med en af krydderiblandingerne. Lad eventuelt kødet trække køligt til dagen efter.
Sæt mikrobølgeovnstermometer i kødstykket. Læg det med benene nedad i et fad med lave kanter og hæld vand ved. Læg et stykke smørrebrødspapir over fadet.
Kog ved 650 (500) watt i 5 (6,5) minutter. Reducer effekten til 300 watt og kog videre i ca. 10 minutter, eller til termometret viser ca. 70 grader.
Lad revelsbenet stå i ca. 10 minutter, før det skæres i skiver efter benene.
Skriv et svar