Her er en opskrift på en god ostefondue lavet i mikrobølgeovnen. Opskriften er beregnet til 3 personer.
Ingredienser
1 fed hvidløg
150 g emmentalerost
150 cheddarost
½ spsk kartoffelmel
3/4 dl vand
3/4 dl tør hvidvin
1 spsk kirsch (kan udelades)
Groftkværnet peber
Lidt reven muskat
Fremgangsmåde
Pil og pres hvidløget. Riv osten. Bland hvidløg, ost, kartoffelmel, vand og vin i et ildfast fad.
Kog i 3-4 minutter ved 500 watt. Rør rundt hvert minut. Afbryd kogningen, når osten er smeltet, og det bobler. Smag til med kirsch, salt, peber og muskat.
Server fonduen nylavet. Sæt fadet over et fondueblus på bordet. Skær et daggammelt franskbrød i terninger. Hver tager nu et stykke brød på fonduegaflen og dypper det i fonduen. Før brødet langs fadets bund, så det stadig røres op i fonduen.
Skriv et svar