Her er en opskrift på hvordan du kan lave lammeryg i mikroovn. Opskriften rækker til 3 personer og der er en ovntid på 11-13 minutter.
Lammeryggen serveres med broccoli, små brunede løg, kartofler og sauce.
Ingredienser
800 g lammeryg
1/2 fed hvidløg
25 g smør
1/2 tsk knust rosmarin
1/2 fed presset hvidløg
1/2 dl hakkede champignon
2 psk hakket persille
Sådan laver du lammeryg i mikroovn
Skær kødet fri for ben. Gnid benene på kødsiden med hvidløg. Kog benene ved 650 (500) watt i 3-4 (4-5) minutter.
Skær fileterne helt fri for sener og hinder. Skær fileterne i ca. 2 cm tykke skiver, men ikke helt igennem.
Rør smør, rosmarin, hvidløg og vhampignon sammen. Smør halvdelen af benene. Læg fileten med den hele side opad oven på benene. Kog ved 300 watt i ca. 4 minutter. Drej fileterne på benet, så den anden side, skåret i skiver kommer opad.
Fordel resten af krydderiblandingen på fileterne og kog videre ved 300 watt i ca. 4 minutter. Lad kødet hvile i 10-15 minutter.
Skær fileterne helt igennem og læg dem tilbage på benet eller på et serveringsfad. Server broccoli, små brunede løg, kartofler og sauce til.
Skriv et svar