Opskriften på blomkål i ostesauce kan laves i mikrobølgeovnen. Opskriften er beregnet til 3 personer.
Ingredienser
1 lille blomkål (400 g)
½ dl vand
Sauce:
1 spsk mel
1½ dl mælk
1 dl blomkålsvand + ekstra vand
½ bouillonterning
1 dl reven ost
Fremgangsmåde
Kog blomkålen hel eller del den i buketter. Læg blomkålen i et fad og tilsæt vand. Kog under låg 5 (6) minutter ved 650 (500) watt, til blomkålen er mør.
Ostesauce:
Pisk mel og mælk sammen i en skål. Kog blandingen ved 650 (500) watt i 3/4 til 1 minut. Rør til blandingen er jævn. kog videre i 1 minut. Rør. Tilsæt blomkålskraft, vand, bouillonterning og reven ost. Rør rundt. Kog yderligere 1 (1½) minut ved 650 (500) watt. Rør til saucen er jævn.
Hæld saucen over blomkålen. Pynt eventuelt med rejer og lidt hakket grønt.
Skriv et svar