• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Brød / Tysk landbrød

Tysk landbrød

Her er opskriften på et tysk landbrød. Opskriften giver 2 landbrød med nedenstående mængder.

Ingredienser

4 dl håndvarmt vand
2 dl kærnemælk
3 spsk sirup
15-20 g salt
1½ spsk fintmalet kommen
10 g gær
200 g rugmel
125 g grahamsmel
300-330 g italiensk pizzamel

Sådan bager du et tysk landbrød

Rør vand, kærnemælk, sirup, salt, kommen og gær sammen. Tilsæt rugmel og grahamsmel og derefter ⅔ af pizzamelet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af pizzamelet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et køligt sted (det tager ca. 12 timer).

Slå dejen ned. Drys mel på bordpladen og skrab dejen ud. Del den i to dele, form dem til brød og læg dem på en plade med bagepapir. Drys dem med lidt mel og dæk dem til. Lad brødene hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl brødene med vand og sæt dem i ovnen sådan at overfladen af dem er midt i ovnen. Bag dem i ca. 30 min. og sprøjt lidt vand på dem et par gange undervejs. Køl brødene af på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind