Her er opskriften på et tysk landbrød. Opskriften giver 2 landbrød med nedenstående mængder.
Ingredienser
4 dl håndvarmt vand
2 dl kærnemælk
3 spsk sirup
15-20 g salt
1½ spsk fintmalet kommen
10 g gær
200 g rugmel
125 g grahamsmel
300-330 g italiensk pizzamel
Sådan bager du et tysk landbrød
Rør vand, kærnemælk, sirup, salt, kommen og gær sammen. Tilsæt rugmel og grahamsmel og derefter ⅔ af pizzamelet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af pizzamelet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et køligt sted (det tager ca. 12 timer).
Slå dejen ned. Drys mel på bordpladen og skrab dejen ud. Del den i to dele, form dem til brød og læg dem på en plade med bagepapir. Drys dem med lidt mel og dæk dem til. Lad brødene hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl brødene med vand og sæt dem i ovnen sådan at overfladen af dem er midt i ovnen. Bag dem i ca. 30 min. og sprøjt lidt vand på dem et par gange undervejs. Køl brødene af på en bagerist.
Skriv et svar