Her er opskriften på hvordan du bager et sigtebrød. Opskriften retter til 1 brød.
Ingredienser
2 dl håndvarmt vand
2 dl kærnemælk
1½ tsk salt
1 spsk sirup eller honning
10-15 g gær
¼ tsk knust kommen
100 g hvedemel
380-400 g sigtemel
Derudover skal du bruge en bageform. Helst med slip-let belægning. Bageformen skal være 1½-2 liter stor.
Sådan bager du et sigtebrød
Hæld vand og kærnemælk i dejskålen og tilsæt salt, sirup/honning, gær og kommen. Rør det sammen. Tilsæt hvedemelet og halvdelen af sigtemelet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af sigtemelet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Slå dejen ned og ælt den igennem igen. Form den til et brød og læg det i en slip let-bageform, eller en bageform beklædt med bagepapir. Lad brødet efterhæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl brødet med vand eller fugt det med en forstøver og prik det tæt med en gaffel. Sæt det i ovnen sådan at overfladen af brødet er midt i ovnen. Bag det i ca. 30 min. Køl brødet af på en bagerist.
Skriv et svar