• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Brød / Sigtebrød

Sigtebrød

Her er opskriften på hvordan du bager et sigtebrød. Opskriften retter til 1 brød.

Ingredienser

2 dl håndvarmt vand
2 dl kærnemælk
1½ tsk salt
1 spsk sirup eller honning
10-15 g gær
¼ tsk knust kommen
100 g hvedemel
380-400 g sigtemel

Derudover skal du bruge en bageform. Helst med slip-let belægning. Bageformen skal være 1½-2 liter stor.

Sådan bager du et sigtebrød

Hæld vand og kærnemælk i dejskålen og tilsæt salt, sirup/honning, gær og kommen. Rør det sammen. Tilsæt hvedemelet og halvdelen af sigtemelet. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af sigtemelet lidt efter lidt. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk.

Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Slå dejen ned og ælt den igennem igen. Form den til et brød og læg det i en slip let-bageform, eller en bageform beklædt med bagepapir. Lad brødet efterhæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Tænd ovnen på 225° almindelig ovnvarme. Pensl brødet med vand eller fugt det med en forstøver og prik det tæt med en gaffel. Sæt det i ovnen sådan at overfladen af brødet er midt i ovnen. Bag det i ca. 30 min. Køl brødet af på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind