Her er opskriften på hvordan du kan lave hjemmelavet jordbærsyltetøj. Du får ca. 3-4 glas á 3 dl med denne opskrift.
Ingredienser
1 kg jordbær
750 g sukker
1 tsk citronsaft
1 flis citronskal
1 flækket vaniljestang, klippet i 3-4 stykker
Sådan laver du hjemmelavet jordbærsyltetøj
Skyl og nip jordbærrene, halver de store bær. Kom bærrene i en gryde og drys sukkeret over. Vend det rundt og lad det trække i 2-3 timer.
Tilsæt citronsaft og -skal samt vaniljestang. Læg låg på og bring det langsomt i kog. Lad det koge i 5-6 min. Skum undervejs. Tag bærrene op med en hulske og fordel dem i rene og tørre glas. Kog lagen ind til lidt under det halve og hæld den over bærrene. Luk glassene til med det samme.
Skriv et svar