• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Bageopskrifter / Brød / Hjemmelavede rundstykker

Hjemmelavede rundstykker

Her er opskriften på hvordan du bager dine egne hjemmelavede rundstykker. Du får ca. 8-10 rundstykker med denne opskrift.

Ingredienser

10 g smør
¾ dl kogende vand
¾ dl sødmælk
¾ tsk salt
½ tsk sukker
10 g gær
250 g hvedemel
vand
blå eller hvide birkes

Sådan bager du hjemmelavede rundstykker

Kom smørret i dejskålen og hæld det kogende vand over, rør til smørret er smeltet. Tilsæt mælk, salt og sukker. Rør det grundigt sammen og tilsæt gær. Rør gæren ud. Tilsæt ⅔ af melet, lidt ad gangen. Rør så længe dejen er blød og ælt derefter. Tilsæt resten af melet efter behov. Skrab dejen ud på bordet og ælt grundigt og længe til den er blank og elastisk. Læg dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted, (det tager 2-3 timer).

Slå dejen ned. Form den til en tyk pølse og del den i 8-10 stykker. Tril hver klump til en oval bolle. Fugt rundstykkerne med vand vend dem i birkes. Tryk dem let ned i birkesene så de sidder tæt og fast. Læg rundstykkerne på en plade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 225°. Sæt rundstykkerne i ovnen på midterste rille og bag dem i 15-18 min.

Tips

Rundstykkedej kan formes til horn, gifler, semler, håndværkere osv. Ligesom birkes kan udelades og erstattes med fx sesamfrø, eller de kan vendes i groft hvede mel, eller grahamsmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind