• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Morgenmad / Baked beans

Baked beans

Her er opskriften på hvordan du laver dine egne baked beans. Opskriften her rækker til 4 personer.

Ingredienser

Chilibeans

1 stort løg
1 rød snackpeber
½-1 rød spansk chili uden kerner (alt efter styrken)
2 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
1 tsk knust spidskommen
300-350 g kogte kidneybønner (ca. 150 g tørrede) + 2 dl af kogevandet (evt. dåsebønner, husk at gemme væsken)
1 laurbærblad
½ tsk tørret oregano
ca. 1 spsk spansk paprika (pimentón dulce)
1½ spsk vineddike
ca. 1 spsk muscovadosukker (eller brun farin)
peber
5-6 mellemstore, modne tomater
evt. lidt tabasco

Sådan laver du hjemmelavede baked beans

Skær løg og peberfrugt i små terninger. Hak chili og hvidløg meget fint. Kom løg og peberfrugt i en gryde sammen med olien, lad det langsomt begynde at klare og småstege. Tilsæt spidskommen, hvidløg og chili. Efter et minuts tid tilsættes bønner og bønnevand, samt laurbærblad, oregano, paprika og vineddike. Lad det snurre et par minutter, tilsæt sukker, salt og peber. Lad det simre i 5-7 min. uden låg. Skær tomaterne i grove terninger imens. Tilsæt dem og lad det hele småkoge i yderligere 5 min. Smag chilibønnerne til og gør dem evt. stærkere med tabasco. Sæt gryden i ovnen og bag bønnerne i ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Bagningen af bønnerne kan springes over, så er det bare ikke baked beans, men chilibeans. De smager godt men er lidt vådere og ikke så koncentrerede i smagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du
  • Gitte Gammelgaard til Henkogning – Sådan gør du
  • Ingrid til Henkogning – Sådan gør du
  • Susanne til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2022 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind