Her er opskriften på en omgang vinterkærlighed, bestående af en grønsagsmos med baconblanding. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
750 g kartofler
1 persillerod (ca. 250 g)
1/4 selleri (ca. 300 g)
1 dl mælk
20 g smør
Salt og peber
300 g kogebacon
2 løg
Hakket persille
Fremgangsmåde
Skræl kartofler, persillerod og selleri og skær grønsagerne i mindre stykker. Kog dem meget møre i usaltet vand på 30-35 minutter.
Skær imens bacon og løg i terninger. Rist først baconen sprød på en stor pande. Læg baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Kassér det meste af fedtet på panden. Svits løgterningerne møre i resten af fedtet og bland dem med baconterningerne.
Hæld kogevandet fra grønsagerne, men gem 1 dl. Pisk grønsagerne igennem med håndpisker, så de moses. Pisk grønsagsvand, mælk og smør i og smag til med salt og peber.
Anret grønsagsmosen på et fad og hæld baconblandingen over. Pynt med rigeligt hakket persille.
Skriv et svar