• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Svinekød / Frikadeller med sovs og kartofler

Frikadeller med sovs og kartofler

Her er opskriften på en af de klassiske danske retter, frikadeller med sovs og kartofler.

Ingredienser

500 g hakket svinekød
1 æg
1 finthakket løg (ca. 50 g)
2 dl minimælk eller 1 dl sødmælk og 1 dl vand
1 dl hvedemel
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
Fedtstof til stegning

Sådan laver du frikadeller med sovs og kartofler

Rør kødet sejt med salt. Pisk mælk, mel og æg sammen og rør det i det hakkede kød lidt efter lidt. Rør løg og krydderier i farsen, og lad den hvile tildækket i 15 minutter i køleskab. Form farsen til frikadeller, der brunes i fedtstof 2 minutter på hver side.

Steg dem yderligere 4 minutter på hver rside til de er gennemstegte.

Sovs

Fjern evt. overskydende fedt og smulder fra panden. Kog den af med 3 dl vand tilsat en bouillonterning.

Tilsæt evt. lidt mælk eller madlavningsfløde. Jævn sovsen med sovsejævner og tilsæt lidt kulør. Smag til med salt og peber.

Server med surt og kogte kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind