Her er opskriften på svinebov med brunkål. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
4 spsk sukker
40 g smør
1½ kg hvidkål
1 løg
1 spsk salt
6 hele peberkorn
1 kg svinebov
Fremgangsmåde
Kom sukkeret i en tykbundet gryde og varm det op, til det er lysebrunt. Tilsæt smørret og rør det sammen.
Snit kål og løg ret fint og kom det i gryden. Svits grønsagerne under omrøring, til de er faldet lidt sammen. Tilsæt salt og peberkorn.
Lav en fordybning i midten af kålen og læg svineboven i gryden. Læg låg på og lad retten småkoge i 1 time og 45 min. – 2 timer, til kødet er mørt. Vend kødet et par gange, så det bliver ensartet mørt.
Kødet skæres i skiver hvortil kålen serveres sammen med groft brød og sennep.
Skriv et svar