Her er opskriften på en vintersupper med tørrede bælgfrugter. Du kan bruge enten bønner, ærter, kikærter eller linser til denne suppe. Opskriften rækker til 4 personer.
Ingredienser
150 g tørrede bønner, ærter, kikærter eller linser
½ liter flæske-, hønse- eller oksebouillon
1 løg
2 fed hvidløg
1 skive selleri
2 gulerødder
1 tyk skive bacon (40 g)
2 spsk olivenolie
2 kviste timian
1 laurbærblad
1 dl hvidvin
Sådan laver du en suppe med tørrede bælgfrugter
Lad bælgfrugterne bløde ud i rigeligt koldt vand i 12 timer. Lad dem stå. Hæld vandet fra og kog dem møre i en gryde med ¾ liter rent vand uden salt. Linser er færdige efter ca. 20-30 min., kikærter og bønner 45 min.-1 time.
Brune bønner skal koge længere endnu. Man må smage sig frem. Under alle omstændigheder skal bælgfrugterne være helt møre. Lad bælgfrugterne stå i kogevandet.
Gør grønsagerne i stand og snit dem fint. Skær sværen af baconen og skær resten i fine terninger. Sauter grønsager, bacon og krydderurter blidt i olie i 10 min. Tilsæt vin og lad den dampe væk. Tilsæt bønner, bønnevand og bouillon. Lad suppen simre under låg ca. 10 min.
Skriv et svar