• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Suppe / Vintersuppe med tørrede bælgfrugter

Vintersuppe med tørrede bælgfrugter

Her er opskriften på en vintersupper med tørrede bælgfrugter. Du kan bruge enten bønner, ærter, kikærter eller linser til denne suppe. Opskriften rækker til 4 personer.

Ingredienser

150 g tørrede bønner, ærter, kikærter eller linser
½ liter flæske-, hønse- eller oksebouillon
1 løg
2 fed hvidløg
1 skive selleri
2 gulerødder
1 tyk skive bacon (40 g)
2 spsk olivenolie
2 kviste timian
1 laurbærblad
1 dl hvidvin

Sådan laver du en suppe med tørrede bælgfrugter

Lad bælgfrugterne bløde ud i rigeligt koldt vand i 12 timer. Lad dem stå. Hæld vandet fra og kog dem møre i en gryde med ¾ liter rent vand uden salt. Linser er færdige efter ca. 20-30 min., kikærter og bønner 45 min.-1 time.

Brune bønner skal koge længere endnu. Man må smage sig frem. Under alle omstændigheder skal bælgfrugterne være helt møre. Lad bælgfrugterne stå i kogevandet.

Gør grønsagerne i stand og snit dem fint. Skær sværen af baconen og skær resten i fine terninger. Sauter grønsager, bacon og krydderurter blidt i olie i 10 min. Tilsæt vin og lad den dampe væk. Tilsæt bønner, bønnevand og bouillon. Lad suppen simre under låg ca. 10 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind