Her er opskriften på ungarsk gullaschsuppe. Suppen er beregnet til 2 personer.
Ingredienser
150 g svinekød (evt. forkød)
100 g oksekød (klump eller halekød)
2 fintsnittede løg
1 fintsnittet gulerød (skrabet og vasket)
1 renset og fintsnittet peberfrugt
2 ds. tomater
ca. 50 g smør eller margarine
Salt
Paprika + lidt rosenpaprika
1 knsp peber
1 knsp hvidløgspulver
1 dl fløde
Fremgangsmåde
Begge stykker kød tørres omhyggeligt i køkkenrulle og skæres derefter i små terninger. Fjern sener og hinder, inden kødet skæres ud.
Smelt fedtstoffet i en tilpas stor stegegryde, kom løgringene i, og steg dem et par minutter, så kommes flæsketerningerne i, og det hele steges ca. 5 minutter under stadig omrøring, hvorefter gulerodssnitter og strimlerne af peberfrugt kommes i gruden sammen med tomaterne med saft. Nu smages til med krydderierne, ½ l kogende vand hældes ved, og suppen koger under låg ca. 1 time. Rør engang imellem i gryden, så ingredienserne bliver blandede.
Når suppen er ved at være færdig korrigeres krydderierne og er den for kraftig kan en smule kogende vand hældes ved.
Lige inden serveringen røres fløden i suppen.
Skriv et svar