• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Skinkeculotte med ovnkartofler og skysauce

Skinkeculotte med ovnkartofler og skysauce

Her er en dejlig opskrift på en skinkeculotte med ovnkartofler og skysauce.

Ingredienser

Kryddersmør

25 gram smør
1 tsk. tørret timian
1 fed knust hvidløg
1/2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk. persille (friskhakket)
1 skinkeculotte (ca. 750 gram)
2 dl vand

Ovnkartofler

750 gram kartofl er i tynde skiver
2 spsk. hakket rødløg
50 gram smør (smeltet)
1 tsk. groft salt

Sauce

2 dl piskefløde
2 spsk. saucemel
Kulør
Salt, peber

Fremgangsmåde

Kryddersmør

Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser.

Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør. Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved. Steg skinkeculotten midt i ovnen i ca 50 min. Når stegetermoteret viser 60° er stegen færdig og tages ud.

Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.

Ovnkartofler

Skru ovnen op på 225 grader. Læg kartoflerne lagvis med rødløg i 6 små ovnfaste portionsfade (eller 1 stort fad) og hæld smør over. Drys med salt. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca 30 min.

Sauce

Varm skyen op og tilsæt piskefløden. Jævn saucen med saucemel og kog den igennem ved svag varme. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Skær ved serveringen meget tynde skiver af skinkeculotten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind