Her er en dejlig opskrift på en skinkeculotte med ovnkartofler og skysauce.
Ingredienser
Kryddersmør
25 gram smør
1 tsk. tørret timian
1 fed knust hvidløg
1/2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk. persille (friskhakket)
1 skinkeculotte (ca. 750 gram)
2 dl vand
Ovnkartofler
750 gram kartofl er i tynde skiver
2 spsk. hakket rødløg
50 gram smør (smeltet)
1 tsk. groft salt
Sauce
2 dl piskefløde
2 spsk. saucemel
Kulør
Salt, peber
Fremgangsmåde
Kryddersmør
Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser.
Rids culottens fedtlag og smør det med kryddersmør. Læg culotten i et ovnfast fad og hæld vand ved. Steg skinkeculotten midt i ovnen i ca 50 min. Når stegetermoteret viser 60° er stegen færdig og tages ud.
Hæld skyen op i en gryde og lad stegen hvile tildækket, til kartoflerne er færdige.
Ovnkartofler
Skru ovnen op på 225 grader. Læg kartoflerne lagvis med rødløg i 6 små ovnfaste portionsfade (eller 1 stort fad) og hæld smør over. Drys med salt. Steg kartoflerne midt i ovnen i ca 30 min.
Sauce
Varm skyen op og tilsæt piskefløden. Jævn saucen med saucemel og kog den igennem ved svag varme. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
Skær ved serveringen meget tynde skiver af skinkeculotten.
Skriv et svar