Her er en super god opskrift på penne med østershatte og spidskål.
Ingredienser
1 spidskål (ca. 1 kg)
250 g østershatte
100 g bacon
½ spsk jomfruolivenolie
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 fed hvidløg
3 kviste timian
1 dl grønsagsbouillon
1 dl Noilly Prat (fransk vermouth)
350 g penne (pastarør)
Forårsløg
Parmesanost
Fremgangsmåde
Rens kålen og snit den lidt groft.
Rens svampene og skær dem i pæne stykker.
Skær baconen i terninger, svits dem gyldne i jomfruolivenolie og tag dem af panden.
Tilsæt 1 spsk olivenolie og svits kål og svampe nogle minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.
Tilsæt presset hvidløg, timiankviste, bouillon og vermouth og lad retten småkoge, til kål og svampe lige akkurat er møre. Fjern timiankvistene.
Samtidig koges pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og vend den og baconterningerne i kålblandingen.
Pynt med lidt forårsløg og server straks sammen med en skål revet parmesanost.
Skriv et svar