Her er en dejlig opskrift på pasta med asparges.
Ingredienser
800 g grønne asparges
600 g tykke pastarør (cannolicchi)
8 dl hønsebouillon
2 løg
150 g smør
Salt og peber
75 g revet parmesanost
Fremgangsmåde
Skær de nederste 2-3 cm af aspargeserne og smid det væk. Skær hovederne af i 3 cm’s længde og skær resten ud i stykker på 1 cm. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Kog aspargeshovederne i hønsebouillon i 2 minutter og tag dem op.
Kog de små stykker i 10 minutter og tag dem op. Kog hønsebouillonen ned til ca. 1 dl.
Hak løgene fint og sauter dem gyldne i 25 g af smørret, inden de små stykker asparges tilsættes. Lad det sautere sammen et øjeblik og tilsæt så bouillonen.
Pisk resten af smørret i og lad det simre, til aspargesstykkerne er kogt ud.
Hæld den kogte pasta i sammen med halvdelen af parmesanosten og rør det sammen. Smag til med salt og peber. Anret med aspargeshovederne som pynt og drys med resten af parmesanosten.
Skriv et svar