• 123Kogebog
  • Artikler
  • Leksikon
    • Mål og vægt
    • Forkortelser
  • Kogebøger
  • Kontakt
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

123Kogebog.dk

Menu 
  • Forretter
  • Hovedretter
    • Hverdagsmad
    • Lette selskabsretter
    • Kylling
    • Sushi
    • Pastaretter
    • Kartoffelretter
    • Tærter
    • Suppe
    • Fiskeopskrifter
    • Æggeretter
  • Desserter
  • Slankemad
  • Grill
  • Bageopskrifter
    • Kageopskrifter
    • Cupcakes og muffins
    • Cookies og småkager
    • Brød
    • Uden ovn
  • Jul
    • Julemad
    • Bageopskrifter til jul
    • Konfekt
  • Drikkevarer
    • Smoothies
    • Drinks
    • Kaffe
    • The
  • Temaer
    • Salat
    • Morgenmad
    • Børneretter
    • Diabetes
    • Mikroovn
    • Tilbehør
Du er her: Forside / Opskrifter / Hovedretter / Pastaretter / Makaronigratin

Makaronigratin

Her er opskriften på en rigtig dejlig makaronigratin.

Ingredienser

250 g makaroni
3 løg
1/4 knoldselleri
3 små porrer
50 g smør eller margarine
600 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
2 kviste frisk basilikum
Salt og peber

Sauce

50 g smør
50 g mel
4½ dl mælk
4 spsk revet parmesanost
Salt og peber
Muskatnød
2 æg

 

Fremgangsmåde

Makaronien knækkes én gang, koges efter anvisningen på emballagen, afdryppes godt og lægges i et smurt ildfast fad.

Løg og selleri skæres i små terninger, og porrerne skæres i tynde skiver. Grønsagerne sauteres i fedtstoffet uden at brune og hældes over pastaen.

Oksekødet svitses i fedtstoffet sammen med presset hvidløg. Tilsæt tomaterne og lad blandingen simre i 10 minutter. Tilsæt de hakkede basilikumblade og smag til med salt og peber. Fordel kødet over retten.

Sauce

Smelt smørret, rør melet i og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig omrøring med et piskeris. Lad saucen koge i 5 minutter. Tilsæt halvdelen af osten og lad den smelte. Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.

Køl saucen af og pisk æggene i. Hæld saucen over retten og drys med resten af osten. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 35 minutter. Server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her og modtag spændende opskrifter og andre tips og tricks.

Seneste indlæg

  • Gør madlavning nemt for dig selv med måltidskasser 1 person
  • Gør aftensmaden nem
  • Risalamande
  • Hjemmelavet rødkål
  • Opskrifter på økologisk babymad

Sider

  • Forkortelser
  • Kontakt 123Kogebog
  • Leksikon
  • Mål og vægt
  • Sådan søger du bedst efter opskrifter

Debat

  • Tina til Spejlæg (tilberedt i mikroovn)
  • Nikitta Riber til Løse ris lavet i mikroovn
  • Edel til Henkogning – Sådan gør du
  • kims til Kalvesteg med kartofler, sauce og grønsager
  • Gitte Frederiksen til Henkogning – Sådan gør du

Følg med her

Følg 123Kogebog.dk her FacebookFølg 123Kogebog.dk her Google+Følg 123Kogebog.dk her TwitterFølg 123Kogebog.dk her RSS

Copyright © 2023 ·Metro Pro Theme · Genesis Framework af StudioPress · WordPress · Log ind