Her er en ret, som et hurtig og let at lave. Du skal bruge en wok til tilberedningen.
Retten er beregnet til 4 personer.
Ingredienser
150 g rå sorte tigerrejer med skal
1 spsk. rapsolie
3/4 tsk. groft salt
1 spsk. rapsolie
500 g skinkestrimler
2 dl kokosmælk
3/4 dl friskpresset limesaft
2 spsk. friskrevet ingefær
1½ tsk. groft salt
400 g gulerødder og squash, skrællet i tynde strimler
300 g tørrede fuldkornsnudler
2½ liter vand
2 tsk. groft salt
Pynt: Friskhakkede korianderblade.
Hertil serveres hot mangochutney.
Sådan laver du fuldkornsnudler med skinkestrimler og tigerrejer
Pil skallen af rejerne. Lad olien blive godt varm i en wok eller sauterpande og rist rejerne et kort øjeblik til de er smukt lyserøde. Drys dem med salt og stil dem til side.
Tør woken af. Lad olien blive godt varm og steg halvdelen af kødstrimlerne ved jævn varme i ca. 5 min., vend strimlerne et par genge. Tag kødet op og hold det varmt. Steg resten af strimlerne og kom alt kødet tilbage i woken. Tilsæt kokosmælk, limesaft, ingefær og salt og kog retten ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Vend gulerødder og squash i og kog ca. 2 min. eller til alt er dejlig varmt, og grøntsagerne stadig sprøde. Smag til
Kom imens nudlerne i kogende vand tilsat salt og kog dem uden låg i ca. 3 min. Lad nudlerne dryppe af i en sigte og hæld dem i et stort varmt fad.
Anret kød, grøntsager og rejer på toppen og pynt med frisk koriander.
Skriv et svar